Κυριακή 5 Ιουλίου 2015

Jeet Kune Do Sparring Rules

Άρθρο του εκπαιδευτή Ευάγγελου Ζορμπά, πληροφορίες www.jkd.gr

1. Διατηρήστε την σιαγόνα με κλίση προς τα κάτω. Οι άνθρωποι μαχητικά είναι συνήθως "κεφαλοκυνηγοί" και η σιαγόνα είναι από τους πρωταρχικούς στόχους τους για να επιφέρουν εγκεφαλική διάσειση.

2. Διατηρήστε τα χέρια ψηλά. Τα χέρια πάντοτε πρέπει να βρίσκονται εντός του οπτικού πεδίου για να μπορούν να χρησιμοποιηθούν αμυντικά ή επιθετικά με εργονομία.

3. Διατηρήστε τους αγκώνες κλειστούς κοντά στο σώμα. Οι αγκώνες θωρακίζουν το ηλιακό πλέγμα αμυντικά καθώς και αυξάνουν την αποδοτική μηχανική σώματος για ευθύγραμμα χτυπήματα.

4. Συνεχής κίνηση του κρανίου. Μέσω της τρισδιάστατης αέναης κίνησης το κεφάλι πρέπει να είναι φευγαλέος στόχος...

5. Δυναμική κίνηση του σώματος συνεχώς. Μέσω της διαρκής κίνησης του σώματος παράγεται αποδοτική βαλλιστική ενέργεια καθώς και αυξάνεται η ταχύτητα εκκίνησης των χτυπημάτων.

6. Διατήρηση δυναμικής ισορροπίας στην κίνηση. Η ισορροπία είναι ο καταλυτικός παράγοντας αμυντικά και επιθετικά για την δημιουργία κινητικής αλυσίδας και επιβολής στον αντίπαλο...

7. Ποτέ μην οπισθοχωρήτε σε ευθεία γραμμή. Η οπισθοχώρηση υπό γωνία δημιουργεί προυποθέσεις αντεπίθεσης...

8. Εξάλειψη περιττών κινήσεων. Tα χτυπήματα πρέπει στρατηγικά να στοχεύουν σε στόχους. Ακρίβεια, στόχευση, πρόθεση, σκοπός...

9. Στο χρονικό πλαίσιο εξαπόλυσης των επιθέσεων πρέπει να υπάρχει παράλληλη συγκέντρωση και στην άμυνα. Η Αχίλλειος πτέρνα μαχητικά και το πιο ευάλωτο χρονικό σημείο είναι κατά την διάρκεια εκτέλεσης μίας επιθετικής κίνησης με ελάχιστη προσήλωση στην μαχητική δομή...

10. Παρατήρηση της συνολικής δράσης για την εύρεση στρατηγικής. Τα μάτια και ο εγκέφαλος πρέπει να είναι πάντοτε προσηλωμένα...


Η Ακαδημία Μαχητικής Τεχνολογίας Jeet Kune Do βρίσκεται στην Αθήνα, στην διεύθυνση: Δήλου 9, (κάθετα στην Φορμίωνος, σύνορα Βύρωνα-Καισαριανής).  

Εύκολη πρόσβαση από το κέντρο της Αθήνας με το λεωφορείο 732 (Αγ. Φανούριος - Ακαδημία - Ζωοδ. Πηγή) (στάση 9η Φορμίωνος).

Επίσης πρόσβαση με την τοπική Δημοτική Συγκοινωνία του Δήμου Βύρωνα με το λεωφορείο 10 (Καρέας - Ντάνκαν) και το λεωφορείο 20 (Κουταλάς - Αγ. Λάζαρος) (στάση Φωκαίας). 

Για οδηγίες πως να έρθετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον Google Χάρτη της Ακαδημίας.

Επίσημη ιστοσελίδα της Ακαδημίας: http://www.jkd.gr
Πληροφορίες για ιδιαίτερα μαθήματα: http://www.jkd.gr/privatelessons.html

Το παρόν άρθρο αποτελεί αντικείμενο πνευματικής ιδιοκτησίας και διέπεται από τις εθνικές και διεθνείς διατάξεις περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας. Συνεπώς, απαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευση, αντιγραφή, μετάφραση και τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά χωρίς τη ρητή προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του αρθρογράφου!